teisipäev, 20. märts 2018

Üheksas päev jätkub....

ENE-LY

Hommikul olin hooldutöötaja Helle töövari. Aitasin teda voodihaige Bodili hommikusel hügieenitoimingul. Bodili tõstsime toas oleva siinidel jooksva tõstukiga üles, sõidutasime tema isiklikku vannituppa ja asetasime potitooli. Potitooliga veeretasime ta  kenasti vannitoas oleva peegli ette, kus algas hambapesu, juuste kammimine ja žiletiteraga lõuakarvade eemaldamine. Kõik see toimus ülirahulikult, Helle kogu aeg seletas talle, mida teeb.
Muideks eelnevalt küsis Helle Bodili käest luba, kas ma tohin üldse juures viibida. Pika seletamise peale andis Bodil selleks loa.
Vannitoas pandi selga puhas pesu. Üldpesu Bodil väga ei armasta - tema nõusolekul toimub see 2 korda nädalas. Pesemisega ongi nii, et seda tehakse vastavalt elaniku soovile. Mõni tahab iga päev, teine ainult 2 korda nädalas.
Sel ajal kui Bodil hambaid pesi, korrastas Helle tema voodi ja pani valmis kõik vajaliku. Kõik vajalikud asjad nn ka mähkmed on elaniku enda kappides.
Kogu protseduur oli meeldiv kuna suhtumine inimesesse  oli muljetavaldavalt sümpaatne. Hooldustöötaja Helle on ise ka väga soe ja kena inimene.
Peale seda panime Birgiti ja teise Bodiliga puzzlet kokku.
Seejärel siirdusime tegevusmajja pühademune värvima. See oli väga mõnus tegevus.



















Ja siis lõunasöögile.Täna oli lõheleib ja riisipuder kaneeliga. Joogiks pakuti ka õlut. Isegi meie raskelt haige Hanne soovis klaasikest õlut. Ühises pikas lõunalauas  istuvad elanikud ja personal vadistasid mõnusalt juttu, viskasid nalja ja itsitasid-vahva oli seda mõnusat olemist vaadata.
Seejärel nõud masinasse ja laud korda.
Bodil läks tagasi tegevusmajja, Birgit tukkus ja Elsa pani puzzlet kokku.
Minu tööpäev sai jälle otsa.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar