kolmapäev, 14. märts 2018

Kolmas päev, ehk siis kolmapäev

VELVE

Täna tahan tutvustada oma nn maja elanikke. Neid on 6.
Igaüks elab oma toas, kus on lisaks voodile lükanduksega pesuruum, kuhu mahub sisse ka pesuraamiga. toas on suur televiisor, kööginurk.
Noo nii:
Peter- temal on liikumise ja väljendamisega raskusi, tema kasutab erinevaid hooldaja abivahendeid    (tõstuk, libilina, spetsiaalne ratastool)

Knud- tore mees, kes igatseb hetkel oma naist (naine on haige). Knudil on  lühimalu, ehk siis ta võib iga minut küsida mis täna toimub, mis päev on.

Tove- tema on meil dementne.

Selma - 93 aastane vanaproua, kes tunneb koduigatsust. Ta on pärit väga suurest perest, käinud koolis vaid 7 aastat, aga pursib minuga inglise keelt. Muidugi on probleeme mäluga.

Grethe- ligi saja aastane. Eile käisin temaga õues, täna ta oli väsinud.

Ruth- dementne, eile oli temaga kõik enamvähem korras. Täna oli ta kuri, ei tahtnud peale hooldaja Lotte kedagi näha ega kuulda. Mind oli hoiatatud tema sellise käitumise eest.

Mis siis täna juhtus.
Läksin hommikul kohale Knud, Selma, Grethe istusid hommikulauas, tervitasid mind, kui vana tuttavat:)))
Täna oli meil võimlemise ja ettelugemise päev.
Trükitud plaanis oli, et ettelugemine pidi toimuma enne võimlemist. Läksime siis Knudiga peamaija , saime koodiga värava avamisega hakkama... aga seal ei ei toimunud veel midagi.
Kõndisime Knudiga tagasi, ootasime voimlemise aega. Knud kõndis ringi ja küsis, mis meil täna plaanis on? Võimlemine:)))
Kui aeg saabus oli ka Selma nõus kaasa tulema. Knud mina ja Selma siirdusime peamaija ja.... tegime läbi isegi minule mõnusad venitus harjutused.
Siis... tuli enne lubatud lugemine koos kohvi, küpsiste ja šokolaadidega. Kas teate, et siinne kukk ei tee kikkerikkiiii, vaid kykirikyy.
Knud ja Selma olid ettelugemise ajal mures, kas nad ikka õigeks ajaks lõunale jouavad? Jõudsime ja varemgi veel.
Lõuna lauas küsis Knud korduvalt, mis päev on: KOLMAPÄEV:) Selle päeva nimi on seotud Taani iidse legendiga. Selle peale vottis Peter laulujoru üles, teised laulsid ka.
Meil oli tore.
Hommikul teisaldasin Peterit peale hommikusööki voodisse koos hooldajaga, sain hakkama. Peale lõunat oli ta voodis, aga soovis taas tooli. Aitasin hooldajat:)))
Vaatame, mis homne toob:)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar